Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 23. august 2015

Skrubbe/European Flounder/Platichthys Flesus (Saltvann)




Skrubbe er ei flyndre som kan minne om rødspette og også ha noen rødlige flekker. Oftest er den ensfarget mørkebrun som denne. Den selges også innimellom som rødspette. Den er i så måte et bedre alternativ da den ikke er utrydningstruet, mens rødspettebestanden er fredet deler av året. En gjenganger i norske hobbyfiskeres garn. Denne arten er faktisk etablert i Iran ved hjelp av mennesket, litt som regnbueørreten holder på her til lands. Smaken er ikke ulik rødspette, men mindre fast og mindre fett. Den har en mild og god smak. Og filetene blir tykke og fine. Fisken kan inneholde forhøyede mengder østrogen.



-fileter av Skrubbe
-rød snackpaprika
-søtpotet
-rødløk
-worchestershire sauce



pris: 60-150,- pr kg
komfort: gåavstand
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!