Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 8. august 2015

Oppdrettspiggvar/Turbot/Psetta Maxima (Saltvann)




Husker det var et matprogram på NRK for et par år siden hvor de tok for seg piggvaroppdrett et sted på sørvestlandet. Jeg synes å huske noen påstander om at piggvaren tok til seg færre miljøgifter enn laks og ørret i oppdrettsanleggene. Velvel, all reklame er god reklame som dem sier, og denne anemiske piggvaren er et resultat av denne oppdretten. Men smaken er jo det som teller. Kjøttet har fin struktur, noe magrere enn viltfangede, men fremdeles godt. Alt i alt et greit alternativ nå som prisen på viltfanget piggvar er som den er.



-filet av oppdrettspiggvar
-morning glory strips
-kål


pris: 100-200,- pr kg
komfort: Som en vanlig piggvar, enkel
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!