Eplesneglen er en ferskvannssnegle som også klarer seg fint på land, altså en amfibie. Den er et miljøvennlig alternativ til oppdrettsfisk, og den er økonomisk å drive oppdrett av i de landene den allerede er etablert. De trives best i tropiske klimaer, og noen artstyper regnes som skadedyr da de kan ete vel mye vegetasjon om bestanden kommer ut av kontroll. Mange land har strenge reguleringer på import av arten.
I Norge mener jeg den kun fås kjøpt i frossen tilstand, og i mange tilfeller forkokt. Den krever minimalt med varmebehandling, og kan fort bli hard og gummiaktig om den får for mye. Når det er sagt er smaken knall, og den skal kun freses med litt smør, salt og pepper. Dette er noen nydelige små saker som jeg selv verdsetter høyt og alltid har et par kilo av i fryseren. Noen mener også at de er et afrodisiakum.
-eplesneglekjøtt
-marksjampinjong
-søtpotet
-gulrot
-basilikum
-hvitvinseddik
pris: 50-100,- pr kg frosset
komfort: null tilberedelse før steking, men vanskelig å steke riktig
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar