Disse har jeg ikke funnet noe norsk navn til, men er en anerkjent art av mellomstore reker. Mine eksemplarer er uten hode og skjell, tørket og saltet, og inneholder ca 95% reke, resten salt o.a. Industristørrelsesorden L. Disse tørkede rekene kan man faktisk spise som snacks, og de er kjempegode i så måte, men oppdagfisk's tradisjon tro har jeg brukt dem i en matrett. I dette tilfellet i en gresskarsuppe sammen med rødløk, hvor rekesmaken forsvinner litt. Det står lite om arten online som jeg har funnet. Den smaker salt og røkt, ikke ueffent, like digg som ristede pistasjnøtter, men lavere i fettinnhold. Har dessverre ikke så mye mer å komme med her, annet enn at jeg anbefaler en neve av disse sammen med ei pils om man er glad i alternativ snacks.
- greasyback shrimp
- rødløk
- gresskarsuppe
pris: 30-50,- pr pose
komfort: som en pose peanøtter
smak: 5/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar