Disse skjellene er sjølplukket fra ei strand fra hvor jeg engang vasset ut i vannet for å plukke skjell. There you go, a rich backstory! Disse skjellene kan gå en noget mere usikker i fremtid imøte ettersom horder av middelhavsøsters i disse dager er på vei innover norskekysten. Heldigvis smaker visstnok middelhavsøstersene såpass godt av mennesker trolig vil hjelpe til å senke inntoget en bit. Flatøsters er allerede fra gammelt av overfisket, så man får ikke kjøpt disse hos fiskehandleren lenger, men heller importerte østers fra Frankrike. Mine er blirr litt grønne på skjellene etter å ha ligget i fryseren, men det skal i utgangspunktet ikke forringe smaken noe særlig. Man kan varmebehandle dem, men de er best helt rå, rett fra skjellet, slurpet sammen med sin salte naturlige kraft, og evt litt sitronsaft.
Delikat og dekadent!
- flatøsters
pris: selvplukk
komfort: man bør vite hva man gjør med en kniv iht åpning av østers
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar