Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 6. september 2016

Peruviansk Kamskjell/Peruvian Scallop/Argopecten Purpuratus (Saltvann)




Fra oppdrett i Peru. Det finnes 4 havområder hvor denne lever vilt. Henholdsvis Pisco, Casma y Samanco, Trujillo og Sechura-bukten. De nevnte områdene var alle tømt for kamskjell som følge av overfiske, men man har klart å opprette denne arten ved hjelp av utsatte oppdrettskamskjell. Utseendet er ganske identisk med kammuslingene man finner i det sydlige atlanterhavet. De blir perfekt møre på middels varme i 3-4 minutter. Hvitløk, salt og pepper holder lenge for å skape en uforglemmelig opplevelse. Rett og slett fantastisk gode kamskjell.


- peruvianske kammuslinger
- isbergsalat
- rødvinsmarinert bacon
- anislikør


pris: 250-400,- pr kg
komfort: enkel, enklere, enklest
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!