Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 5. oktober 2015

Batashi/Pseudeutropius Atherinoides (Saltvann)





Importert småfisk fra Bangladesh. Brukes vanligvis i gryter og curryer i sitt opphavsland. Så det ble en curry her også. Produktet virker nesten å være en ren propaganda for Bangladesh, da det under serveringsforslag kun står "Support Bangladesh. Use Only 100% Bangladeshi Spices".
Velvel, det er vel ikke noe bedre/verre enn Nyt Norge-merkene landbruket pusher på oss her heller. Fisken i seg selv er 2-4cm lang og skal spises med bein, hode og hale intakt om de ikke faller av i tilberedningsprossessen. Tidligere har jeg støtt på fisker hvor beina blir såpass myke at de er greie å spise, sånn er det dessverre ikke her. Kjøttet på fisken er tørrkokt lenge før resten av gryta er ferdig. Kanskje kan en koke kraft på dem, men det er for sent nå.



-ukjent antall batashier
-søtpotet
-rødløk
-byggspelt
-krydder og vann


pris: 50-90,- pr pk
komfort: hvis man tåler en del bein i fisken kan man jo bare spise hele greia
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!