Gullbusten er en karpefisk som finnes i bortimot alle ferskvann i Europa, utenom i Norge, kanskje satt litt på spissen der, men det er ikke langt ifra. Dessverre er denne utgaven hermetisert. På tross av at den kan bli opp mot hele 16 år gammel, blir den ikke større enn 1kg og 40cm. Kanskje derfor den ikke er like populær damfisk som andre karpevarianter. Men den er aggressiv og holder mangfoldige bestander i det fri, overfiskes ikke, og derfor er den ikke rødlistet enda. Den er også en kjent smittebærer, så viltfangede eksemplarer anbefales ikke som matfisk. Det drives ingen kommersiell fangst av arten. Burde jeg være bekymret? Håper de har testet fisken før den ble hermetisert.
Fisken er ihvertfall røkt, stekt og marinert til det ugjenkjennelige i det som kan minne om en søt bbq-saus. Under denne er det sorte, meget salte bønner. Miksen fungerer som bare søren, og beina i fisken er bare deilige og sprø. Anbefales at erverve hvis I kan finde den. Vanskelig å beskrive, minner om en ekstremt god røkt makrell med saus og bønner.
-gullbust
-hjertesalat
-rød paprika
-sorte bønner
-hvitløksdressing
pris: 40-50,- pr boks
komfort: kan spises hel
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar