Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 6. mai 2018

Guachanche Barracuda/Guachanche Barracuda/Sphyraena Guachancho (Saltvann/Brakkvann)





Dette er vel den tredje Barrakudaen som har funnet veien inn til oppdagfisk. Enda en oportunistisk jeger fra sydligere grunne atlanterhavske kyster, på begge sider vel og merke. Fra sydlige Eurpa og helt ned til Sør-Afrika, samt fra Sør-USA og ned til Brazil. Finnes sjelden på over 100 meters dyp, trives best på 0-40m i grumsete vann med mye vegetasjon. Det er en av de mindre barrakudaene med en makslengde på rundt 70cm. Det største rapporterte eksemplaret av arten ble tatt i 2003 og var faktisk ikke lengre enn 71cm. Maksvekt på 1.7kg virker det å være stor enighet om.
 I motsetning til en del større barrakudaer er dette en stimfisk. Den er populær blant sportsfiskere, og det drives etter sigende noe industrielt fiske av arten også, men i så liten grad at den fortsatt ikke er rødlistet. Det virker som de hardest herjede bestandene av Barrakuda er de som lever i Stillehavet.
Det er en avsindig mengde bein i fisken, mye mer enn i de to andre barrakudaene jeg har smakt, også har kjøttet en litt dvaskere struktur, og mørkere farge. Smaken er dog meget god, og det er jo det viktigte. Kan minne litt om horngjel.
Jeg fornemmer at dette er skikkelig godt, men den mengden bein som finnes stort sett gjennom hele kjøttet virker litt hemmende for helhetsinntrykket.



-guachanche barracuda
-pak choi
-gulrot
-sandefjordsmør
-kapers


pris: 70-120,- pr pk
komfort: kan jeg foreslå "bein-barrakuda" som norsk tittel?
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!