Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 6. april 2018

Vanlig Blekksprut/Common Octopus/Octopus Vulgaris (Saltvann)





Jeg vet ikke hva denne heter på norsk, men det er ihvertfall en av de vanligste, og dermed også billigste, blekksprutene å få tak i. I sør-europa selges de i små plastbakker hvor de tilsettes solsikkeolje og salt, og dernest nytes som et enkelt mellommåltid. Fargen på oversiden av tentaklene er lilla. I motsetning til akkar er det bare tentaklene man spiser av blekkspruten, såvidt meg bekjent. Da innholdet i disse pakkene allerede er varmebehandlet, skal den ikke kokes lenge, og kan fort bli litt for gummi-aktig i konsistensen. Ved riktig tilberedning er den vanvittig mør. Snadder!


- octopus vulgaris tentakler
- endivesalat
- poppa maiskorn
- rød chilli
- kapers
- hvitvin
- sojasaus


pris: 30-40,- pr. 150gr
komfort: smyger
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!