En asiatisk froskeart som lever i våte områder som rismarker, kanaler, sumper og flere andre områder med ferskvann. Arten deles inn i to typer, hvorav en er vill og den andre som menneskeholdt, disse representeres i størst monn i henholdsvis Kina og Thailand. Den kalles ofte "kinesisk frosk", men det er en betegnelse som passer flere arter. De er hardføre skapninger som lever av insekter og finnes i store tall i det fri i tillegg til enorme oppdrettsanlegg. På samme måte som en del gullfisker er disse populære både som kjæledyr og mat.
Det første som slår meg er at disse froskelårene er en del større enn de utrydningstruede limnonectes macrodon, som samme firma tidligere har benyttet. Bra!
Det går greit å skille kjøttet fra beina, men det er en møysommelig rutine som kan kjede noen og enhver.
Smaken kan minne om fjærkre, men med mer smuldrig konsistens, ganske mildt kjøtt og mindre gummiaktig enn jeg husker. En finfin smaksopplevelse, som kanskje ikke skiller seg nok fra kyllingbryst, til at jeg kjøper det igjen.
-taiwansk frosk
-blå gulrøtter
-hvit søtpotet
-sjalottløk
-sjampinjong
-broth af rød chilli og purløg
pris: 100-200,- pr kg
komfort: mye pell, ikke vanskelig, bare utrolig kjedelig
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar