Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. april 2018

Spissneset Gylt/Pointed-Snout Wrasse/Symphodus Rostratus (Saltvann)



5 små fisk med en spennende fasong som kan minne om asiatisk havabbor. Dette er små leppefisk som ikke blir større enn at den eneste årsaken til at de fiskes er til bruk som agn eller i saltvannsakvarium, 13cm makslengde.
Kjøttet oppleves smakløst, med en såpeaktig konsistens. Helt i grenseland dette her, ligger og vipper rundt bunnkarakter hva gjelder smak. Også er det mye skjell, bein og piggete finner. Total bom.
Arten er pen å se på da...
Den lever i Middelhave og holder seg på dybde ned mot 50 meter, men vanligvis blant sjøgress nærmere vannkanten. Arten kan spises med god samvittighet, selv om vi her på oppdagfisk ikke anbefaler dette.


-spissneset gylt
-eggerøre
-cherrytomat
-smal pølse



pris: 0-50,- pr kg
komfort: birkebeineren
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!