Denne likner meget på vår egen breiflabb, men lever utelukkende i stillehavet så smaken kan variere meget fra vår art. Den er ikke faretruet og det drives oppdrett av arten som gjør at det ikke fiskes så mye etter den kommersielt. Når dette er sagt er den enda ikke evaluert fullt, og finnes bare i et begrenset område av stillehavet rundt Japan, Korea og Kina. Det er en relativt ny art som ble først oppdaget i 1902. Vanlig størrelse er rundt halvmeteren, men kan godt bli det trippelte av dette. Umiddelbart er kjøttets form fast og fint, men den savner noe av den deilige milde saltsmaken vi finner i vår egen breiflabb, kan heller minne litt om lyrekjøtt, forkledd som japansk breiflabb. Heldigvis elsker jeg lyr.
- japansk breiflabb
-marksjampinjong
-rød paprika
-cherrytomater
-gressløk
pris: 60-100,- pr 3 fileter
komfort: lang sommerferie
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar