Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 1. april 2018

Japansk Breiflabb/Yellow Goosefish/Lophius Litulon (Saltvann)




Denne likner meget på vår egen breiflabb, men lever utelukkende i stillehavet så smaken kan variere meget fra vår art. Den er ikke faretruet og det drives oppdrett av arten som gjør at det ikke fiskes så mye etter den kommersielt. Når dette er sagt er den enda ikke evaluert fullt, og finnes bare i et begrenset område av stillehavet rundt Japan, Korea og Kina. Det er en relativt ny art som ble først oppdaget i 1902. Vanlig størrelse er rundt halvmeteren, men kan godt bli det trippelte av dette. Umiddelbart er kjøttets form fast og fint, men den savner noe av den deilige milde saltsmaken vi finner i vår egen breiflabb, kan heller minne litt om lyrekjøtt, forkledd som japansk breiflabb. Heldigvis elsker jeg lyr.


- japansk breiflabb
-marksjampinjong
-rød paprika
-cherrytomater
-gressløk


pris: 60-100,- pr 3 fileter
komfort: lang sommerferie
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!