Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 6. november 2016

Gullbrasme/Gilt Head Bream/Sparus Aurata (Saltvann)




På tide å prøve denne, en av de fiskene med størst kommersiell verdi i europa, syd for Danmark vel og merke.
Nøtteaktig og søtlig smak på kjøttet, minner umiddelbart om st. Petersfisk. Halvfeit kjøtt hva konsistens angår. Skinnet faller av etter et par minutter i panna, og den er meget lett å filetere, derfor enkelt å skjønne at den er blitt en populær matfisk, og ofte ses på som den beste av havbrasme-artene. Mitt eksemplar er oppdrettet i Tyrkia, det finnes oppdrett av arten i store deler av midtøsten, nord-afrika og sør-europa. Jeg er overrasket da mitt håp om å finne noe snadder blant oppdrettsfisken i Europa var nådd bristepunktet før denne, men dette er meget fin fisk til en grei pris. Arten tilhører havkaruss-familien.


- filet av gilthead bream
- bulgurmos
- paprika
- vårløk
- løksaus


pris: 70-150,- pr pk a 3-5stk
komfort: Kan oppleves tøff for nybegynnere
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!