Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 1. november 2016

Blæretang/Bladder Wrack/Fucus Vesiculosus (Saltvann)


Blæretanga er en av våre vanligste tangarter, og kan inneholde mye sand. Den smaker som en miks av den kjipere sagtangen og grisetangen, hvor de ytterste områdene som inkluderer små blærer, heller mot sistnevnte. Man kan nesten ikke komme unna anelsen av å tygge gammel skolisse innimellom, og derfor blir ikke dette noen gjenganger på mitt kjøkken. Men en ting som er ganske kult er fargeforandringen som skjer under oppkokingen av arten. I et lite minutt eller to blir den brune tanga intenst grønn, før den returnerer tilbake til uinspirerende brun igjen. Det er vel kanskje noe kjemisk som skjer her? Må kokes i saltvann for å få reaksjonen. Ellers en begredelig greie.


-blæretang
-ris
-egg


pris: 0,-
komfort: nesten like kjip som våt papp
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!