Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 8. juni 2016

Taskekrabbe/Brown Crab/Cancer Pagurus (Saltvann)



I min barndom pleide vi å lyse etter disse på natta, da stod de tett i tett oppetter svabergene. Nå er en kombinasjon av overfiske, temperaturforandringer og muligens flere årsaker grunnen til en reduksjon i bestanden. Krabben kan grovt sett deles i tre. Klørne, som inneholder søtlig hvitt kjøtt. Huset, som beina er festet til, har søtt hvitt kjøtt med mindre struktur enn det som er i klørne.  Skallet, som e selve høydepunktet, har brunt og rødt kjøtt som blir til rolls royce hvis dem kombineres med majones og sitron. En klassiker som aldri vil gå ut på dato, men kanskje overfiske, og ankomsten av trollkrabben, vil gjøre den mer utilgjengelig i årene som kommer..



- taskekrabbekjøtt
- grove rundstykker
- tzatsiki
- sitronsaft



pris: 60-200,- pr kg
komfort: Vet du ikke hva man ikke bør spise, bør du kjøpe ferdigfylte skjell.
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!