
Disse rekene er meget vanlige så langt nord som Danmark, hvor de tasser rundt på de lange, flate sandbunnene. Her i Norge er den noget mer sjelden, da de geografiske vilkårene ikke ligger like godt til rette for den. Den har en noe søtere smak enn våre reker, og kjøttet er litt skjørere. Sørover i europa regnes den bl.a som en viktig bidragsyter til gode fiskesupper, og spises ofte hel pga det myke skallet. Jeg stekte den lenge på svak varme i chilliolje, og den setter en deilig skalldyrsmakpreg på oljen. Dypp en baguettbit i oljen, og man har noe rustikt og enkelt. Eller server med slakterens ferske pølse. Den kan også knaskes rå med en kald én til fotballkampen. Et sunnere alternativ til chips!
- hestereker
- olje
- pølse/baguett
pris: 120-200,- pr kg
komfort: kan man ete skall, er dette lettvint snadder
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar