Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 2. april 2016

Commerson Ansjos/Commerson's Anchovy/Stolephorus Commersonnii (Saltvann)





3-4 cm ansjoser uten hode. Jeg frykter et nytt eventyr fullt av bein og bittegranne kjøtt som ligger innimellom beinene. Disse fiskene her skjønner jeg meg ikke på. Det eneste de kan brukes til er sylting, hermetikk eller kraft. Noen bruker ansjosen til å lage sauser og koke supper på, men å prøve en rett som jeg har gjort her betyr at man blir sittende å pelle små ansjosbein ut mellom tennene hele kvelden. En forglemmelig opplevelse som jeg ikke gidder skrive mer om. Commerson ansjosene er i stolephorus-familien, og bestanden er verken truet eller overfisket på noe vis.


- gulerot
- vårløk
- commerson ansjos
- hvitløk
- pasta


pris: 30-60,- pr pk
komfort: army boots og ridepisk
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!