Silkehaien kan bli stor, men er sjelden en fare for mennesker. Den holder seg til vanlig på de sydlige breddegrader, og bestanden nærmer seg etterhvert truet som følge av overfiske. Som man kanskje kan se på bildet er kjøttet en del grovere i strukturen enn kjøttet på våre nordlige arter. Skinnet kan minne om veldig fint sandpapir i konsistens, altså, navnet kommer mer av utseendet enn faktisk likhet med stoffet silke. Kjøttet er gansle fiber-aktig og smakløst. Minner faktisk mer om krabbe enn fisk i konsistens. Mens smaken glimrer med sitt fravær. Det har blitt endel hai nå, uten helt at noen av dem har vært noe jeg ville holdt gjestebud på.
- biffstykker av silkehai
- rødløk
- hvit paprika
- hestebønner
pris: 80-150,- pr kg
komfort: Den har bare et bein, det er synlig, ellers er skinnet seigt
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar