Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 8. januar 2016

Østasiatisk Paddlekrabbe/Oceanic Paddler Crab/Varuna Litterata (Saltvann & Ferskvann)



Paddlekrabben ser ut som en litt mindre, fancy versjon av vår egen strandkrabbe, og med svømmeføtter da. Det drives både oppdrett og viltfangst av arten, som ifølge asiatiske myndigheter ikke er faretruet, og har en sterk bestand. Det finnes flere underarter, uten at jeg er sikker på om jeg kunne gjenkjent hvilken jeg sitter med her. Alt i alt gir denne en fin kraft, uten at smaken skiller seg spesielt ut fra våre egne strandkrabber i så måte. Kanskje er den litt søtere. Den er kokt sammen med enkle grønnsaker, en kvast mild chilli, sitron, sukker og salt. Kokosmelken i suppen har skilt seg, men jeg smakte på suppa før den skilte seg, og smaken er ikke nevneverdig forandret. Alt i alt en spennende krabbe hvis man er glad i suppe, ellers er det ingen innmat igjen etter de er ferdig kokt.



- paddlerkrabbe
- kokosmelk
- chili
- sitron
- gulrot
- løk
- purreløk



pris: 50-90,- pr brett á ca 500gr
komfort: denne metode er enkel, men andre bruker kanskje arten på andre måter
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!