Denne fisken brukes som oftest som teineagn av hobbyfiskere som får den i garn her til lands. Det drives ellers lite fiske etter den, og den går sjelden dypt nok til å bli tatt i trål eller på dyphavsfiske. Den er populær, sammen med rognkjeks som parasittspiser i oppdrettsanlegg. Det ligger en fin video av hvordan man skal gå fram ved filetering av fisken på youtube, men det kommer aldri å bli en økonomisk fisk, til det er det for mange bein og skjell. Smaken derimot er helt super. Disse har jeg enda ikke sett til salgs som matfisk, men fått i trollgarn på grunt vann. Kjøttet er middels fett og blir fort gjennomstekt. En kan evt. forlenge steketiden ved å raspe bort skjellene og skinnsteke den.
- fileter av berggylt
- pasta
- gulrot
- rødløk
- sukkererter
pris: ???
komfort: Slimete, beinete, skjellete, generelt en ufin opplevelse å sløye
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar