Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 5. januar 2016

Berggylt/Ballan Wrasse/Labrus Bergylta (Saltvann)







Denne fisken brukes som oftest som teineagn av hobbyfiskere som får den i garn her til lands. Det drives ellers lite fiske etter den, og den går sjelden dypt nok til å bli tatt i trål eller på dyphavsfiske. Den er populær, sammen med rognkjeks som parasittspiser i oppdrettsanlegg. Det ligger en fin video av hvordan man skal gå fram ved filetering av fisken på youtube, men det kommer aldri å bli en økonomisk fisk, til det er det for mange bein og skjell. Smaken derimot er helt super. Disse har jeg enda ikke sett til salgs som matfisk, men fått i trollgarn på grunt vann. Kjøttet er middels fett og blir fort gjennomstekt. En kan evt. forlenge steketiden ved å raspe bort skjellene og skinnsteke den.



- fileter av berggylt
- pasta
- gulrot
- rødløk
- sukkererter



pris: ???
komfort: Slimete, beinete, skjellete, generelt en ufin opplevelse å sløye
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!