Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 16. januar 2016

Ferskvannskreps/Red Swamp Crayfish/Louisiana Crayfish/Procambarus Clarkii (Ferskvann)




Dette er importerte ferskvannskreps fra Kina. De er forkokt, og kan kun kjøpes hele med skall om man aksepterer at de er kokt, hvorpå fryst i en dillmarinade. Dette er krepsene man vanligvis finner på koldtbord, baguetter og i majonesbaserte salater i Norge. Hovedsaklig fordi de er billige. De snikpromoteres som sjømat i noen av bruksområdene, selv om dette da ikke er tilfelle. Nok industrikritikk..
Du kan finne dem frosset uten lake i noen større dagligvarehandler i Norgesgruppen. 
Det er en smal, delikat, på grensen til nøytral smak på disse. De er mest sannsynlig bare forkokt i vanlig drikkevann, uten noen smakstilsetninger. Blir fort tørrkokt/stekt. Passer på ei enkel brødskive i marinade med litt mildt tilbehør. 


- ferskvannskreps fra vakumspakke
- tomatpasta
- grovbrød
- raita yoghurt
- grønn paprika
- salatblad


pris: ca 300,- pr kg
komfort: legge på skive, evt varme først
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!