Da jeg var liten plukket vi disse og knuste mot stein for å bruke innmaten til krabbeagn på stranda eller brygga. På tide å gjøre som krabbene, smake dem. På tuppen av kroppen har kobbungene et slags skjold som beskytter mot angrep utenfra, og skaper et slags vakum i huset. Det er best å koke kobbungene hele, da dette "vakumet" gjør at kjøttet blir kokt i sin egen kraft inni husene. Etter de er kokt kan man pirke ut kroppene med en spiss biffkniv e.l. hvorpå man bør fjerne nevnte skjold. Det blir meget lite mat, ca 15 kobbunger holder til rundt 1/2-1 spiseskje med kjøtt. Kjøttet kan minne litt om kongsnegl, men er finere i konsistensen. Dette smaker godt! Og jeg anbefaler alle som har tålmodighet til å skaffe seg et par never kobbunge neste gang de er på svaberget, og prøve denne sneglearten.
-kobbunger
-pastinakk
-hvitløk
-vårløk
pris: gratis selvplukk
komfort: masse pirk, for de som har tid og ork
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar