Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
søndag 31. august 2014
Tilapia/Oreochromis Niloticus (sort) (Ferskvann, Brakkvann og Saltvann)
Tilapia is a fresh water fish which is widely spread throughout the world, bust mot so in the north of Africa. It's a herbivorous fish, and could easily be a favourable art for other species in its ecosystem. Tilapia has a healthy wild stock, and is also heaviy farmed. When there's 100's different tilapia species and none of them are locally bound, most of them are beads made of same characters. The meat is middle fat, which actually makes it finished by 5 or less minutes on the grill. This equates to the black tilapia alone. It's an easy species to handle, but thread carefully. The fish has good flavour, and is best if cooked at a low heat.
- onion
- pak choi
- sweet sauce with lime juice and red chilli
- filet of Tilapia
Price: 5-10£ a piece (sizes may vary)
Comfort: comfortable, yet little meat should do it precaucious
Flavour: 7/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar