Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 24. august 2014

Havabbor/Seabass/Dicentrarchus Labrax (Saltvann/Brakkvann/Ferskvann)




This is some farmed seabass from Greece. Seabass is a popular choice at the fishmongers although, at least in Norway, I find it to be more often on the restaurant menues than in the family homes. The fish is mor popular on the other side of the North Sea, and ion the south of europe. It's an easy fish to work with, with good structure in the meat, few bones and small fish scales which doesn't bother me at all. Despite its name, this spesies is also known to be located in some rivers. Its widely mass-produced through fish farming, yet wildly its not endangered in any way. Enjoy this as a light surf'n'turf with sides of meat and salad.


- fried bacon
- salad
- filet of Seabass

price: 15-20£ a kg
comfort: Easy ro work with, easy to cook right
flavour: 8/10





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!