Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 22. august 2014

Bangus/Milkfish/Chanos Chanos (Saltvann & Ferskvann)




Bangus, or Milkfish as they say in America, are a popular fish on the philippines, where it is considered to be a national treasure Bangus. Although I'm unsure it will ever face the same popularity in Europe. It's a very lean fish so dangers are it will become dry quickly when cooked. It has a ridiculous amount of bones, which makes it a laboriously task to debone. There are some videos on youtube showing the technicalities of which it should be done, but I neither have the time nor interest of learning it. Unless I'm planning on eating it again of course. It's just a mess of bones and lacking in flavour. Traditionally its grilled, and on the philippines there exists a healthy farming of the species. Bangus is a fish that thrives in both fresh and salt water, which leaves me with the hope that there are other varieties of the species with more desirable flavour profiles.


- Milkfish filet
- fried parsnip


Price: 2-5£ a fisk
Comfort: Hard to handle right, even harder to cook right
Flavour: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!