Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. januar 2018

Pukkellaks/Pink Salmon/Oncorhynchus Gorbuscha (Ferskvann, Brakkvann, Saltvann)




Denne selges ofte under den fengende tittelen "Alaska villaks", ofte uten at den verken har levd vilt i naturen eller er fri for uønsket antibiotika. Den er laksenes dromedar pga pukkelen hannen får på ryggen under gytetiden. Etter at hannen deltatt i å sette avkom til verden dør den. Eksemplarer med utviklet pukkel anses som dårligere matfisk enn yngre utgaver. Arten finnes i store mengder i det nordvestlige stillehav og arktiske havområder.
Jeg har bare funnet halestykkene av hva som minner om smale/slanke fisker. Kjøttet blir mørt og lyserosa etter varmebehandling. Meget smakfull. Blant de beste lakseartene jeg har smakt. Kanskje fordi jeg slapp unna pukkelen?



- fileter av pukkellaks
- løk
- bacon
- danablu
- primitivo rødvin



pris: 80-160,- pr kg
komfort: bensindrevet gressklipper
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!