Denne selges ofte under den fengende tittelen "Alaska villaks", ofte uten at den verken har levd vilt i naturen eller er fri for uønsket antibiotika. Den er laksenes dromedar pga pukkelen hannen får på ryggen under gytetiden. Etter at hannen deltatt i å sette avkom til verden dør den. Eksemplarer med utviklet pukkel anses som dårligere matfisk enn yngre utgaver. Arten finnes i store mengder i det nordvestlige stillehav og arktiske havområder.
Jeg har bare funnet halestykkene av hva som minner om smale/slanke fisker. Kjøttet blir mørt og lyserosa etter varmebehandling. Meget smakfull. Blant de beste lakseartene jeg har smakt. Kanskje fordi jeg slapp unna pukkelen?
- fileter av pukkellaks
- løk
- bacon
- danablu
- primitivo rødvin
pris: 80-160,- pr kg
komfort: bensindrevet gressklipper
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar