Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 10. mai 2016

Whitemouth Croaker/Micropogonias Furnieri (Saltvann)





Uggen utseende fisk til billig penge, ofte noe som skaper høye forventninger hos meg, men ikke denne gang.
Mitt eksemplar ser forstyrrende tørr ut, nesten som tørrfisk, og den har tykk hud, tynn kropp, masse bein og enda mer skjell. Ja, den er tørket. Til og med til 39,- kr kg synes jeg dette er dyr fisk i forhold til hvor mye kjøtt et er på den. Men når det er sagt, det er jo smaken som teller. Det oppleves som en meget mør fisk, med fin struktur i kjøttet. Hvis en tar seg bryet er dette faktisk en ganske snadder fisk, om man er lysten på noe nytt.


- biter av nil-abbor
- gulrot
- søtpotet
- rødbetlake
- koriander


pris: 40-80,- pr kg
komfort: ingen komfort
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!