Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. mai 2016

Mangrove Red Snapper/Lutjanus Argentimaculatus (Saltvann)




Ikke noe norsk tittel på denne. Den er kuttet i stykker, og derfor billigere enn i hel utgave (?), det sa ihvertfall han i asiabutikken. Arten er kjent under minst ti forskjellige navn, og finnes i det indiske hav og stillehavet, men er også funnet flere andre steder. Som de fleste andre tropiske snappere er de varierende i utseende, med forskjellige farger utfra alder og område. Det er endel bein i denne fisken som man må være obs på, da de skjuler seg godt og er lette å sette i halsen. Skjellene er også helt transparente, så en kan lett få i seg noen uønskede saker her og. Kjøttet smaker mildt, og trenger farge og høy temperatur for å få frem sin søtlige velkjente karakter.
Den er ikke overfisket, og eneste negative er at den forsyner seg grådig av andre arter. Dette ser ut som en stor porsjon, men mye av det er bein og skinn, sånn sett ingen spesielt økonomisk art.


- mangrove snapper stykker
- rødløk
- poteter


pris: 70-100,- pr pk
komfort: det er først når den skal spises at det kan bli ukomfortabelt
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!