Denne krabbens egentlige artsnavn er mud crab. Mangrove crab er egentlig en annen art, "Mangrove Crab" brukes hos de fleste firmaene som selger den, mest sannsnylig fordi det høres mer eksotisk ut enn "Mud Crab". De er populære i Oseania, Afrika og deler av Asia, mye fordi de vurderes å ha mer kjøtt enn andre arter i disse områdene. Men sammenlignet med f.eks. taskekrabben, er dette tynn suppe. Koker man krabben er det utrolig viktig å tømme klørne for vann etterpå, for det er bare et veldig tynt lag kjøtt inni dem. Krabbekjøttet er noe søtere og mer delikat enn hos taskekrabben. Kan anbefales hvis du har veldig god tid og tålmodighet til å sitte og pirke små biter krabbekjøtt en ettermiddag. Ellers blir nok ikke dette noen favoritt med det første.
-mudderkrabbe
-focaccia
-majones
-sitron
pris: 150-200,- pr kg
komfort: mye arbeid for å bli mett
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar