Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 30. mai 2015

Pytonslange/Python/Python Bivittatus (Oppi Trærne)





Jaja, denne arten er jo ikke noe vanndyr, og derfor en sjelden gjest her, men den tar seg visstnok et bad i rykk og napp. Dette er seige saker, så man må være forsiktig og unngå at det bare blir overstekt og gummiaktig. Jeg kjøpte denne sammen med krokodillekjøtt, men selv om de ser like ut, er smaken meget forskjellig. Slangen blir fortere tørrstekt, og trenger mer salt for å fremheve smaken. Mye muskel, lite fett.
Eksemplaret mitt er importert fra Vietnam, hvor python faktisk ikke ses på som noen stor delikatesse. Det var artig å prøve en helt ny art, men jeg sier som det er, det blir neppe noen favoritt.


-pytonfilet
-perlespeltsalat
-radicchio rosso
-danske redikker



pris: 400-500,- pr kg
komfort: null knivarbeid, men vanskelig å steke riktig
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!