Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 17. september 2014

Ustripet Pelamide/Plain Bonito/Orcynopsis Unicolor (Saltvann)




Bonito, which of course translates into beautiful in italian, is a small order of tuna fish, evident by the dark meat along the main bone. It is a fish that travels great distances in schools, but is rarely found as far up north as in Norway. 
It's easy to filet and cook in a good manner. and there is a lot of meat vs entrails and bones in each fish. The filets in the photo have been fiddled with a bit too much, but thats due to me and my clumsiness alone. Many of the bones are thin and bendable, so a delicate touch is desired when working with it. It handles a good temperature while cooking and is rarely dry. All in all a robust and characterful meaty fish which demands some hearty neighbours on the plate.

- summer cabbage with white wine vinegar
- bacon
- bonito-filet


price: 5-8£ a piece
comfort: could be eaten with a spoon
flavour: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!