Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 11. september 2014

Makrell/Mackerell/Scomber Scombrus (Saltvann)




Makrell is a very popular fish species here in Norway, and most of us know how to traditionally fry it in a iron pan. These are done a bit differently. My best tip is to choose the smaller mackerels early in the season, these are called pir in Norway, and I find the taste much superior. Another tip is to put the mackerel a couple of hour in the freezer before filleting it. This makes it much easier to handle, and the bones will fall apart from the skin. I've damped my mackerel on top of some grains, which after a couple of minutes is super tender and juicy.

- filet of 2 pir
- sunflower seedd and pearl barley
- chioggia beets squared
- applevinegar

price: 5-7£ a kg
comfort: piece of cake
flavour: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!