Herlig fisk med mye fast, deilig kjøtt, og nesten ingen bein. kan umiddelbart minne om lyr, litt fastere torskefisk.
Men jobfish er vel ikke en egen slekt, eller? Vet det brukes om en del andre arter, som ikke nødvendigvis har så mye til felles med denne? Joda, det er en egen slekt, hvor den store, grønne jobbefisken er kongen på tronen.
Arten finnes hovedsaklig i midt-til sydasiatiske farvann, inkl australia. Ogs¨inn å¨det afrikasnske kontinentet og Hawaii. De blir rundt meteren lange, men er vanligvis rundt halvdelen.
Dette er en herlig liten sak som finnes i store monn og man kan spise med god samvittighet. Undrer meg faktisk på hvorfor den ikke er mer populær? Tja jo, smakan er jo litt kjedelig, likesom torsk, lyr og hvitting, men det er mange som liker den smaken...
Men hvorfor kalles den jobfish?
Ingen vet...
pris: 80-120,- pr kg
komfort: hverken bein eller skjell
smak: 6/10
-crimson jobfish
-mandelpoteter
-cayennepepper
-vårløk
-dressing
-gul paprika
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar