Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 22. september 2015

Vågehval/Minke Whale/Balaenoptera Acutorostrata (Saltvann)






Denne er ikke laget av meg, men av en venninne som er vannvittig flink på kjøkkenet. Hvalkjøtt er magert og blir fort tørt, derfor er gryte et flott alternativ til stekepanne. Arten er bærekraftig, og de fleste individer er mellom 7-10 meter lange. Kjøttet, når behandlet riktig, er mørere enn den fineste oksestek. Se etter biffer med fettmarmorering for best smak. Vågehvalen finnes fra ekvatorlinjen og oppover hele den nordlige halvkule. Hvis man ikke er opptatt av dyrevelferd og etikk innen jaktmetoder, så er dette glimrende mat.


- filet av vågehval
- aspargespoteter
- gulrotstappe
- mel
- løk
- gulrotkraft
- syltetøy
- salt og pepper


pris: 150-400,- pr kg
komfort: kjøpt i ferdige fileter, vanskelig å tilberede riktig
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!