Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 25. juli 2023

Sørlig kongekrabbe/Southern King Crab/Lithodes Santolla (Saltvann)

 





En frekk liten sak fra Sør-Amerika. Mykt skall som det er enklere å akjære med kniv enn å knuse med hammer. Dessverre er mitt eksemplar allerede kokt i ferskvann og frosset ned. Det gjør ofte at disse krabbene får et pregløst kjøtt.
Når det er sagt er det plenty kjøtt, spesielt i øverste ledd på beina. Man kan jo anta ut fra øverste bilde at dette er en krabbe som gjør sine daglige squats. 
Artener ikke rødlistes, og kan derfor spises med god samvittighet. 
Kjøttet er som fryktet noe daut, så den kokes hurtig i intenst saltet vann. Flott konsistens, noe av det bedre vi har vært borti av krabber fra stillehavet. Og så artig å prøve en ny kongekrabbeart!
Ifølge noenlunde troverdige kilder blir disse krabbene maksimalt 19cm i omkrets, mens det er fanget en med vekt på 8 kg. Låter muffens, men vi lar den passere. 



-sørlig kongekrabbe
-romanosalat
-hummus
-hvite bøner
-pesto
-rød chilli


pris: 300-2500,- pr kg
komfort: båt på stille hav
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!