Denne er også en sak vi tidligere har prøvd, da i en tørket og krydret utgave, men absolutt ikke så dum som mange andre i samme innfatning. Her har vi dog hva vi streber etter på oppdagfisk, nemlig sjømat i sin mest naturlige utgave. Og jeg er overrasket, for jeg så for meg noe smalere, mindre og langt fra like dekadent. Litt merkelig da denne har en makslengde på vel over to meter. Ålefisk har tradisjonelt vært godt mottatt her på siden, la oss håpe det fortsetter.
Arten lever i det tropiske og subtropiske Stillehavet, på så å si alle dybder, og er derfor en hardfør rabbagast, med tenner som kunne få oss til å tro den var til fare for badegjester. Men den er en sky liten skapning, og flykter heller enn å angripe det som ikke er meget mindre enn den selv.
Den er enda ikke vurdert ift bærekraftighet, men er utbredt over store områder til tross for heftig fiske både kommersielt og av hobbyfiskere. Den brukes bl.a som medisin i Kina, noe som jo ofte kan tilsvare en dødsdom for mange arter.
Dette er forresten, i motsetning til de andre ålene vi har hatt til nå, en moray og ikke en eel, vil du geeke deg opp på engelskspråklige sider må du gjerne søke opp forskjellen på disse.
Rent fornøyelsesmessig er nok ikke den største nedturen her at kjøttet har en kjip og vassen tekstur eller mangler smak, men heller at det er er haug med enorme mengder lange bein som er vanskelige å unngå.
Foretrekkes i tørket og maskinelt utbeinet variant, i hvertfall her på oppdagfisk.
-kroktannet ål
-gulrot
-stangselleri
-glasskål
-sjampinjong
-shrimp paste
pris: 90-150,- pr kg
komfort: tømming av utedass
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar