Lange er en fisk jeg synes smaker veldig likt torsk, og er derfor en fisk jeg sjelden bruker pga at prisforskjellen fra torsk ikke rettferdiggjøres av forskjellen i kvalitet. Lange fanges på dypere bunn enn de fleste andre torskefisker. Den tilhører brosmefamilien som er en underart av torskefamilien. Kjøttet er fastere og trenger derfor noe mer steketid. Det er ikke mye smak i dette kjøttet, og er derfor greit å servere med tradisjonelt mildt tilbehør. Det drives ikke oppdrett av arten som jeg er klar over. Den fiskes i store kvantum og er rødlistet i Norge, klassifisert som Nær Truet. En annen variant av arten finnes, den heter blålange, den skal være noe slankere og ha enda mindre særpreg. Skal man få maks ut av lange, så skal den lettsaltes og kokes.
pris: 120-150,- pr kg
komfort: middels vanskelig om man vil filetere
smak: 4/10
-filet av lange
-gul ertemos m. gulrotbiter og gulrotkraft
-asparges
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar